ECHO Award 2021

Uitnodiging tot voordrachten ECHO Award 2021

Met veel genoegen nodigen wij hogescholen en universiteiten in Nederland uit om studenten voor te dragen voor de ECHO Award 2021, een prijs voor excellent talent met een niet-westerse achtergrond in het hoger onderwijs. Vanaf vandaag kunt u studenten voordragen voor de categorieën ECHO Award HBO, ECHO Award WO, Loyens & Loeff Tax and Law Award en Bèta Techniek Award.

Over de ECHO Award

Studenten die in aanmerking komen voor een ECHO Award zijn succesvolle studenten met een niet-westerse achtergrond die zich onderscheiden vanwege hun ondernemende instelling, organiserend vermogen, actieve maatschappelijke betrokkenheid en constructieve aanpak in uitdagingen gerelateerd aan uitsluiting. Klik hier voor meer informatie over de definities van ECHO.

De winnaars worden beloond met een volledig verzorgde Summercourse aan UCLA in de Verenigde Staten in 2022. Zij worden gekozen door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van mevrouw Kathleen Ferrier, voorzitter van de Nederlandse Unesco Commissie.

ECHO Ambassadors Academy

Na voordracht treden kandidaten automatisch toe tot de ECHO Ambassadors community, een netwerk van maatschappelijk betrokken studenten en (young) professionals die door de jaren heen zijn voorgedragen. Met het 20-jarig jubileum introduceert ECHO ook de ECHO Ambassadors Academy, een leiderschapsprogramma die plaats vindt van 27 t/m 29 augustus 2021. Na voordracht ontvangen de kandidaten een formele uitnodiging tot deelname aan dit programma.

In dit traject worden de kersverse ECHO Ambassadeurs meegenomen in de theorie en praktijk van diversiteit en inclusie. Naast kaders en concepten om het onderwerp bespreekbaar te maken, gaan de deelnemers aan de slag met praktische workshops waarin ze verkennen hoe ze hun rol als ECHO ambassadeur kunnen pakken. Naast begeleiding op inhoud en vaardigheden wordt ook meer informatie verschaft over het jureringsproces en wat ze kunnen verwachten van het vervolgtraject.

De ECHO Ambassadors Academy bereidt de studenten voor op kansen die ECHO biedt in activiteiten gericht op het versterken van diversiteit en inclusie in onderwijs en arbeidsmarkt.

Bekendmaking winnaars: uitreiking ECHO Award 2021

De uitreiking van de ECHO Award vindt plaats op dinsdag 7 december op een nader te bepalen locatie.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over de criteria.

Kik hier voor meer informatie over de aanmeldingsprocedure.

Klik hier voor veelgestelde vragen.

Voor overige vragen of informatie kunt u contact opnemen met Pravini Baboeram: pravini@echo-net.nl.

T