ECHO Award 2022

Uitnodiging tot voordrachten ECHO Award 2022

Met veel genoegen nodigen wij hogescholen en universiteiten in Nederland uit om studenten voor te dragen voor de ECHO Award 2022, een prijs voor excellent talent met een niet-westerse achtergrond in het hoger onderwijs. Vanaf vandaag kunt u studenten voordragen voor de categorieën ECHO Award HBO, ECHO Award WO, de Tax and Law Award en Bèta Techniek Award.

Over de ECHO Award

Toen de ECHO Award meer dan 20 jaar geleden voor het eerst werd uitgereikt was diversiteit nog een nieuw thema. Verhalen van studenten met een niet-westerse achtergrond waren weinig zichtbaar en het maatschappelijk debat was vooral gefocust op problemen omtrent diversiteit. Inmiddels is Diversiteit & Inclusie mainstream geworden en weet de huidige generatie studenten steeds meer ruimte te creëren om onderwerpen als institutioneel racisme bespreekbaar te maken. Voor de ECHO Award 2022 is de jury dan ook op zoek naar kandidaten die een volgende slag kunnen maken in het maatschappelijk debat en actief hun rol als ECHO Ambassadeur zullen pakken.

Studenten die in aanmerking komen voor een ECHO Award zijn succesvolle studenten met een niet-westerse achtergrond die zich onderscheiden vanwege hun ondernemende instelling, organiserend vermogen, actieve maatschappelijke betrokkenheid en constructieve aanpak in uitdagingen gerelateerd aan uitsluiting. Klik hier voor meer informatie over de definities van ECHO.

De winnaars worden beloond met een volledig verzorgde Summercourse aan UCLA in de Verenigde Staten in 2023. Zij worden gekozen door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van mevrouw Kathleen Ferrier, voorzitter van de Nederlandse Unesco Commissie.

ECHO Ambassadors Academy

Na voordracht treden kandidaten automatisch toe tot de ECHO Ambassadors community, een netwerk van maatschappelijk betrokken studenten en (young) professionals die door de jaren heen zijn voorgedragen. Alle kandidaten worden uitgenodigd deel te nemen aan de ECHO Ambassadors Academy, een leiderschapsprogramma dat de kandidaten voorbereid op hun rol als ECHO Ambassadeur. Na voordracht ontvangen de kandidaten een formele uitnodiging tot deelname aan dit programma.

In het programma worden de kersverse ECHO Ambassadeurs meegenomen in de theorie en praktijk van diversiteit en inclusie. Naast kaders en concepten om het onderwerp bespreekbaar te maken, gaan de deelnemers aan de slag met praktische workshops waarin ze verkennen hoe ze hun rol als ECHO ambassadeur kunnen pakken. Naast begeleiding op inhoud en vaardigheden wordt ook meer informatie verschaft over het jureringsproces en wat ze kunnen verwachten van het vervolgtraject.

De ECHO Ambassadors Academy bereidt de studenten voor op kansen die ECHO biedt in activiteiten gericht op het versterken van diversiteit en inclusie in onderwijs en arbeidsmarkt.

Bekendmaking winnaars: uitreiking ECHO Award 2022

Nader te bepalen datum in december 2022

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over de criteria.

Kik hier voor meer informatie over de aanmeldingsprocedure.

Klik hier voor veelgestelde vragen.

Voor overige vragen of informatie kunt u contact opnemen met Pravini Baboeram: pravini@echo-net.nl.

Foto: ECHO Award 2021 (Ebru Aydin)

T