ECHO Award

Algemene informatie

Elk jaar nodigt ECHO, Expertisecentrum Diversiteitsbeleid, hogescholen en universiteiten uit om maatschappelijk actieve studenten die een verschil maken op het gebied van Diversiteit & Inclusie voor te dragen voor de ECHO Award 2024. De ECHO Award vraagt aandacht voor de specifieke ervaringen die studenten met een niet-westerse achtergrond* met zich meedragen en de wijze waarop zij deze ervaringen weten om te zetten in een constructieve bijdrage voor de samenleving.

Studenten die in aanmerking komen voor een ECHO Award zijn studenten met een niet-westerse achtergrond die zich actief inzetten in de samenleving en zich onderscheiden vanwege vernieuwing in denken en doen, organiserend vermogen, maatschappelijke impact en hun rol als ‘critical friend’.

De winnaars worden geselecteerd door een onafhankelijke jury en mogen een volledig verzorgde Summercourse aan UCLA in de Verenigde Staten volgen in 2025.

*ECHO is zich bewust van de veranderende context ten aanzien van de term ‘niet-westers’. Klik hier voor de definitie die ECHO hanteert voor niet- westers.

Terugblik 

ECHO Award 2023

Lees hier meer over de nominees, finalisten en uitreiking van de ECHO Award van afgelopen jaar.

ECHO Award juryleden

De prijswinnaars worden gekozen door een onafhankelijke jury onder leiding van mevrouw Kathleen Ferrier, voorzitter van de UNESCO-commissie. De onafhankelijke jury bestaat uit partners van Loyens & Loeff, Boston Consulting Group, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Nederlandse Spoorwegen.

Kathleen Ferrier

zij/haar

Voorzitter van de Nederlandse UNESCO commissie

Els van Doorn

zij/haar

Bestuur ECHO/ Voormalig bestuursvoorzitter Eduvier onderwijsgroep

Ehsan Shirzadi

hij/hem

Advocaat en Partner bij Loyens & Loeff

Amina Saydali

zij/haar

directeur/bestuurder van Stichting School & Veiligheid

Aico Troeman

hij/hem

Managing Director & Partner bij Boston Consulting Group

Mascha van der Heijden

zij/haar

Directeur Leren, Recruitment, Mobiliteit & Leiderschap bij de Nederlandse Spoorwegen

Enko Dijkstra

hij/hem

ECHO Ambassadeur