ECHO Award

Algemene informatie

Elk jaar kunnen professionals van instellingen voor hoger onderwijs getalenteerde studenten nomineren voor de ECHO Award. De ECHO Award is een initiatief van ECHO, Expertisecentrum voor Diversiteitsbeleid dat studenten van kleur in het hoger onderwijs en jonge professionals eert voor hun uitstekende inspanningen en werk dat bijdraagt aan de bevordering van diversiteit en inclusie.  De prijs creëert kansen voor studenten om een gelijkwaardige uitgangspositie te bereiken en draagt bij aan een dialoog die maatschappelijke uitdagingen erkent en de kracht van diversiteit illustreert.

Toen de ECHO Award meer dan 20 jaar geleden voor het eerst werd uitgereikt, was diversiteit nog een nieuw thema. Verhalen van studenten met een niet-westerse achtergrond* waren nauwelijks zichtbaar en het maatschappelijk debat ging vooral over diversiteitsproblemen. Inmiddels is Diversiteit &Inclusie mainstream geworden en creëert de huidige generatie studenten steeds meer ruimte om onderwerpen als institutioneel racisme te bespreken. Voor de ECHO Award 2023 is de jury daarom op zoek naar kandidaten die de volgende stap kunnen zetten in het maatschappelijk debat en actief hun rol als ECHO-ambassadeur gaan opnemen.

De winnaars worden beloond met een volledig verzorgde Summercourse aan de UCLA in de Verenigde Staten in 2024. Ze worden gekozen door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Kathleen Ferrier, voorzitter van de Nederlandse UNESCO Commissie.

*ECHO is zich bewust van de veranderende context ten aanzien van de term ‘niet-westers’. Klik hier voor de definitie die ECHO hanteert voor niet- westers.

ECHO Award 2023

Lees hier snel verder om te zien wie de finalisten van dit jaar zijn en om u aan te melden voor de ECHO Award op 7 december aanstaande.

ECHO Award juryleden

De prijswinnaars worden gekozen door een onafhankelijke jury onder leiding van mevrouw Kathleen Ferrier, voorzitter van de UNESCO-commissie. De onafhankelijke jury bestaat uit partners van Loyens & Loeff, Boston Consulting Group, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Nederlandse Spoorwegen.

Kathleen Ferrier

voorzitter van de UNESCO-commissie

Els van Doorn

bestuurslid ECHO/Voorzitter CvB Eduvier Onderwijsgroep

Ehsan Shirzadi

Attorney at Law and Partner at Loyens & Loeff

Amina Saydali

hoofd toezicht buitengewoon onderwijs bij de Onderwijsinspectie

Aico Troeman

Managing Directeur en Partner bij Boston Consulting Group

Mascha van der Heijden

Directeur Leren, Recruitment, Mobiliteit & Leiderschap bij nederlandse spoorwegen

Enko Dijkstra

ECHO Ambassadeur en Business Analist bij ABN Amro