Students-4-Students Podcast Reeks

23 juli 2021

In het kader van de landelijke Students-4-Students campagne werpen maar liefst 27 D&I initiatieven licht op hun ervaringen binnen het hoger onderwijs aan de hand van de S4S Podcast reeks.

Vanaf maandag 26 juli verschijnt wekelijks een nieuwe aflevering waarin deelnemers binnen de campagne meer vertellen over hun specifieke aanpak, de ervaren uitdagingen en kansen om inclusie binnen de instelling te bevorderen. Deelnemers van de S4S campagne bestaan dan ook uit studenten, docenten, beleidsmakers en D&I professionals die de samenwerking opzoeken binnen uiteenlopende geïnitieerde initiatieven.

De Students-4-Students Campagne wordt in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gecoördineerd vanuit ECHO. In de S4S campagne worden zowel studenten als professionals in het hoger onderwijs uitgedaagd om duurzame en vernieuwende initiatieven te ontwikkelen die bijdragen aan het creëren van inclusief onderwijs en gelijke kansen voor álle studenten

In de eerste aflevering blikken de S4S Podcast hosts Josefien van Marlen (ECHO) & Halil Karaaslan (ECHO) terug samen met Mary Tupan (ECHO) en Marjolijn van der Klis (Ministerie van OCW) op de ontstaansgeschiedenis van de S4S Campagne, alweer 4 jaar geleden. In de vervolgafleveringen delen verschillende deelnemers hun opgedane inzichten over deze jaren.

In de tweede aflevering gaat de host Josefien van Marlen het gesprek aan met Yassine Ben Brahim & Thomas Pereira Horta van het initiatief DISCO (Diversiteit & Inclusie Studentencommissie van het Erasmus MC) over het belang van aandacht voor D&I binnen het curriculum van de opleiding geneeskunde.

KLIK HIER VOOR DE INTRODUCTIE AFLEVERING

Op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Zet je notificaties aan om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen op Spotify!

Meer lezen over onderzoeken en initiatieven gerelateerd aan D&I binnen het onderwijs? Neem een kijkje op www.echo-tlcenter.nl

Meer lezen over de Students-4-Students campagne? Dat kan via www.students-4-students.nl