Pre Academic Program

1 december 2016

De overstap van de middelbare school naar de universiteit blijkt voor veel studenten een flinke stap te zijn. Als daadkrachtige toekomstig student is het mogelijk alle kansen te benutten tijdens je studententijd. Daarom organiseert ECHO in opdracht van en in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) het Pre Academic Programme.

Het programma in deze opzet is uniek in Nederland. Eerstejaars leren tijdens de week hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen, hoe ze doelen moeten stellen en zichzelf én anderen kunnen motiveren. Ze maken een vliegende start met hun opleiding, met behulp van colleges, trainingen over persoonlijk leiderschap, en workshops over bijvoorbeeld de opbouw van wetenschappelijk onderzoek, meer inzicht in eigen prestatievermogen, en handvatten om die prestaties te verbeteren. De studenten slten het programma af met een groepsverklaring per tutorgroep: wat en hoe wil die tutorgroep bereiken in dit eerste jaar. Deelnemers hebben op deze wijze een voorsprong op de rest van de eerstejaars, die een reguliere start kennen.

Programma Erasmus Pre Academic Programme
Het Pre Academic Programme is een inspirerend programma waarin wij je wegwijs maken in de wereld van de wetenschap en geven wij het startschot voor jouw weg naar succes. Je wordt voorbereid op het academische leven door middel van colleges, trainingen en workshops en je maakt kennis met studenten, docenten en experts uit het werkveld. Daarnaast verwerf je meer inzicht in je eigen prestatievermogen en krijg je handvatten aangereikt om jouw prestaties te verbeteren en successen te creëren.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De wereld van de wetenschap: Wat is wetenschappelijk denken en handelen?
  • Van scholier naar student: Wat wordt van jou verwacht als academicus?
  • Beter voorbereid van start: Wat betekent studeren aan Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Persoonlijk leiderschap: Wat is jouw sleutel tot succes?

Deelname aan het Pre Academic Programme is gratis, wel verwachten we van je dat je het gehele programma volgt. Let op: deelname aan het programma wordt sterk aanbevolen door de faculteit, maar heeft geen invloed op je toelating tot de opleiding.