Podcastserie: Stagediscriminatie onder de loep

10 oktober 2023

Vanaf vandaag is de eerste aflevering van de podcast ‘Stagediscriminatie onder de loep’ te beluisteren. In deze nieuwe podcastserie over stagediscriminatie in het hoger onderwijs, zullen verschillende gasten vanuit verschillende invalshoeken dit belangrijke maar ook complexe vraagstuk bespreken. Luister naar inzichten en perspectieven over stagediscriminatie vanuit de belevingswereld van studenten, onderzoekers, stagecoördinatoren en gasten vanuit onderwijsinstellingen en stage organisaties. Het doel van deze podcast is om meer inzichten te krijgen in de specifieke context van studenten, hoger onderwijsinstellingen en werkgevers en wat we hiervan kunnen leren voor een gezamenlijke aanpak.

In de eerste aflevering ‘Stagediscriminatie en kansenongelijkheid’ gaat Pravini Baboeram (host) in gesprek met Maurice Crul (bijzonder hoogleraar sociologie aan de VU) en Ihab Laachier (student aan de UvA) over kansenongelijkheid in Nederland en in hoeverre dit verband houdt met stagediscriminatie. Luister mee naar een gesprek over de verschillende routes richting het hoger onderwijs, hoe kansenongelijkheid vorm krijgt in verschillende contexten, wat we kunnen leren vanuit onderzoek naar stagediscriminatie in het mbo en de impact van stagediscriminatie op studenten met een functiebeperking. Klik hier om de aflevering te beluisteren.

Deze serie podcasts maakt deel uit van het werkprogramma tegen stagediscriminatie in het hoger onderwijs dat de komende jaren wordt uitgevoerd door ECHO, Expertisecentrum Diversiteitsbeleid. Het werkprogramma is tot stand gekomen met input van de ondertekenaars van het Manifest tegen stagediscriminatie hoger onderwijs, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Klik hier om meer te lezen over het werkprogramma.