#Multinclude publicatie nu online beschikbaar

16 juli 2020

 

#Multinclude

In het kader van het Erasmus+ project Multinclude heeft ECHO samen met 6 andere Europese partnerorganisaties meer dan 70 good practices van inclusief onderwijs uit verschillende onderwijssectoren gedetecteerd en geanalyseerd. Deze casussen zijn beschreven en gepubliceerd op deze pagina van de website van Multinclude en bevatten voorbeelden van inclusief onderwijs in het primair onderwijs tot het hoger onderwijs, in zowel de formele onderwijssectoren als de in- en non-formele sectoren.

Naar aanleiding van die database heeft ECHO een brede analyse uitgevoerd die nu is gepubliceerd op de Multinclude website. Doel van deze analyse was inzicht te krijgen in trends, perspectieven, strategieën en routes die bijdragen aan inclusie en succes binnen en tussen de verschillende onderwijssectoren. We willen je hierbij dan ook graag uitnodigen om eens een kijkje te nemen in deze publicatie ‘Rethinking Pathways towards Inclusion in Education: An analysis of more than 70 perspectives, practices & strategies from the #Multinclude Database’. Kijk dan ook hier voor de link naar de Multinclude analyse.

Deze analyse is met name interessant voor schoolleiders, onderwijzers, beleidsmakers en onderzoekers die op zoek zijn naar strategieën om hun onderwijs praktijk inclusiever te maken. De komende tijd zal ECHO om de week vernieuwende inzichten uit de analyse delen op sociale media, dus voel je vooral vrij om ons op LinkedIn en Instagram te volgen voor specifieke kennis uit het rapport.