Het ECHO Mentorprogramma 2022-2023 is officieel van start!

9 maart 2023

Het ECHO Mentorprogramma 2022-2023 is officieel van start!

Afgelopen week vond de officiële Kick-Off plaats van de 13e editie van het ECHO Mentorprogramma i.s.m. Alliander, Achmea, RGF Staffing, Google, PostNL, Capgemini, NS en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De Kick-Off werd dit keer gehost door Alliander.

 

Het mentorprogramma is erop gericht om gelijke kansen op de arbeidsmarkt te creëren én het vergroten van het bewustzijn over diversiteit en inclusiviteit binnen de partnerorganisaties. Dit gebeurt middels het verbinden van professionals (mentors) met (bijna/pas) afgestudeerden studenten (mentees) met een niet-westerse achtergrond*. Tijdens de meet-your-match oefening konden de mentoren en mentees elkaar voor het eerst ontmoeten. Met speciale D&I-oefeningen, gericht op reflecties en bewustwording, maakten de mentoren en mentees verder kennis met elkaar. Het was een succesvolle dag met aansluitend een netwerkborrel waar alle deelnemers van het programma verder met elkaar verbonden. We wensen alle mentoren en mentees een inspiratievolle en leerzame reis!

Klink hier voor de foto’s van de middag en hier voor een sfeerimpressie via Instagram Reels.

Het volgende evenement staat gepland op 27 maart 2023 bij Capgemini Invent in Utrecht van 14.30 – 17 uur.

 

*ECHO is zich bewust van de veranderende context ten aanzien van de term niet-westers, (klik hier voor de definitie die ECHO hanteert voor niet- westers).

 

 

Plenaire programma

 

Gedurende het programma vinden er vier bijeenkomsten plaats:

 

Kennismakingsbijeenkomst- mentees oktober/november 2022 Kennismakingsbijeenkomst (1,5 uur): Online via Zoom Tijdens de kennismakingsbijeenkomst ontmoet je alvast een aantal mede-mentees, vertellen we je alvast wat meer over de inhoud van het mentorprogramma en kun je mogelijke vragen aan ons voorleggen.
Kick- off bijeenkomst – mentees en mentoren 17 januari 2023  15.00 – 18.00 Kick-off bijeenkomst (2 uren): Alliander Arnhem Tijdens de Kick- off bijeenkomst komen we bijeen met alle deelnemende mentoren en mentees. We vertellen jullie meer over het mentorprogramma en nemen jullie mee in hoe diversiteit en inclusie vorm kan krijgen in een professionele context. Naderhand is er nog ruimte om nader kennis te maken met je mentor en worden de eerste afspraken ingepland.
Intervisiebijeenkomst – mentees en mentoren 27 maart 2023 14.30 – 17.00 Intervisiebijeenkomst (1,5 uur): Capgemini Utrecht Tijdens de intervisiebijeenkomst ben je samen met je mentor en mede mentoren en mentees van de desbetreffende organisatie aanwezig om de voortgang van het mentorprogramma te bespreken. * Definitieve indeling is afhankelijk van de uiteindelijke koppeling met je mentor en de bijbehorende organisatie.
Slotbijeenkomst- mentees en mentoren juni 2023 Slotbijeenkomst (2 uren): fysieke locatie Het mentorprogramma wordt afgesloten met je mentor en mede deelnemers binnen de specifieke organisatie aan wie je gekoppeld bent. Tijdens de sessie bespreken we de opgedane inzichten en delen we onze mooiste leermomenten. * Definitieve indeling is afhankelijk van de uiteindelijke koppeling met je mentor en de bijbehorende organisatie.
Individuele bijeenkomsten mentor/mentee  Tussen de online plenaire bijeenkomsten door vragen we je minimaal 1 individuele afspraak per maand in te plannen met je mentor. Tijdens die gesprekken staan jouw leerdoelstellingen centraal. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt vooral bij jou als mentee, waarbij de mentor vooral ondersteuning en begeleiding op maat biedt.

 

*Let op! Het is belangrijk aanwezig te zijn gedurende de plenaire bijeenkomsten. De individuele bijeenkomsten zijn in overleg met je mentor zijn vrij in te vullen.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Anima Jhagroe-Ruissen of Annejet Lont van ECHO: Anima@echo-net.nl of Annejet@echo-net.nl.

 

 

 

 

 

Over

Expertise Centrum Diversiteitsbeleid

 

Social media

Contact

Telefoonnummer: 070-2400877
E-mail: info@echo-net.nl

Adres: Zuid Hollandlaan 7
Postcode: 2596 AL Den Haag