Uitwisseling ROC van Amsterdam en UCLA

12 december 2017

Op 7 december vond er een bijzondere uitwisseling plaats tussen leden van de Werkgroep Internationalisering van het ROC van Amsterdam en Alfred Herrera en Santiago Bernal van de Center for Community College Partnerships (CCCP) aan de University of California Los Angeles. 

Alfred Herrera en Santiago Bernal zijn de directie van CCCP en hebben de afgelopen jaren met hun programma’s veel impact gerealiseerd op het gebied van gelijke kansen, soepele overgangen (mbo-hbo/wo) en studiesucces. UCLA werkt via CCCP met 21 community colleges in LA samen om de grote diversiteit aan studenten goed voor te bereiden op instroom en studiesucces aan UCLA. Kenmerkend voor hun programma’s is aandacht voor inclusief onderwijs en de prominente rol die studenten van UCLA hebben in de begeleiding van studenten van community colleges die willen doorstromen naar de universiteit.

Tijdens de ontmoeting werden er veel vragen en ervaringen gedeeld waar de professionals uit Nederland en de VS mee te maken hebben. In het gesprek bleek dat ondanks grote verschillende in de context van Amsterdam en Los Angeles er ook veel overeenkomsten lagen in de uitdagingen van studenten die ze begeleiden.