De winnaars van de ECHO Award 2021 zijn bekend!

4 februari 2022

ECHO Awards uitgereikt voor rolmodellen en inclusief onderwijs

Op donderdag 3 februari zijn de winnaars van de ECHO Award bekend gemaakt door minister Dijkgraaf van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Assamaual Saidi Rabah, Elijah Alvares, Mohammed Badran en Rosie Zheng mochten in het NS Trefpunt de prijs in ontvangst nemen. Zij onderscheidden zich vanwege hun bovenmatige studieprestaties, hun ondernemende instelling, organiserend vermogen en constructieve aanpak in uitdagingen gerelateerd aan uitsluiting binnen de samenleving. De winnaars worden beloond met een volledig verzorgde Summercourse aan UCLA in Los Angeles.

De ECHO Award is een initiatief van ECHO, Expertisecentrum Diversiteitsbeleid, en beleefde dit jaar haar 21ste editie. Met de insteek om een positief tegengeluid te bieden in het maatschappelijk debat over diversiteit in de samenleving, biedt de ECHO Award een platform aan studenten met een niet-westerse achtergrond die hun bijdrage proberen te leveren aan een meer inclusieve samenleving.

Dit jaar werden 42 kandidaten voorgedragen door hogescholen en universiteit in heel Nederland. Een onafhankelijke jury met vertegenwoordigers uit het onderwijs en het bedrijfsleven selecteerde 14 finalisten. Vier van hen werden tot winnaars uitgeroepen.

Elijah Alvaras

Winnaar ECHO Award hbo: Elijah Alvares (hij/hem) – Student Bestuurskunde aan de Hogeschool van Amsterdam.

Elijah is onder andere bestuurslid van de studievereniging BSKA en Studentassessor College van Bestuur. Hij is de kartrekker geweest in het project voor genderneutrale toiletten binnen de hogeschool. Buiten de hogeschool is hij actief als stadsdeelcommissielid in Amsterdam Noord en secretaris bij het Landelijk Netwerk Diversiteit en Inclusie bij de PvdA. Ook vervult Elijah de rol van sectorbestuurder bij de FNV Young & United en is hij bestuurder bij de stichting Ongekende Talenten.

Mohammed Badran

Winnaar ECHO Award wo: Mohammed Badran (hij/hem) – Student Cultural Anthropology and Development Sociology aan de Vrije Universiteit.

Mohammed is onder andere oprichter van Global Refugee-led Network, de Diaspora Networks Alliance en de Syrian Volunteers in the Netherlands. Daarnaast heeft Mohammed onderzoek gedaan naar vluchtelingparticipatie met aanbevelingen voor beleidsmakers en andere stakeholders op nationaal, Europees en internationaal niveau.

Winnares Bèta Techniek Award: Rosie Zheng (zij/haar) – Student Psychology, and Artificial Intelligence aan de Universiteit van Amsterdam

Rosie is mede-oprichter van de Women in the Faculty of Science – Students Chapter. Naast haar studie is ze actief als mentor bij VHTO, Expertisecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek en IT. Ook is ze betrokken bij de Public Affairs afdeling van het anti-racisme platform Asian Raisins, dat zich richt op het agenderen en tegengaan van anti-Aziatisch racisme.

Assamaual Saidi Rabah

Winnaar Loyens & Loeff Law & Tax Award: Assamaual Saidi Rabah – Student Rechtsgeleerdheid en Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Assamaual is actief als lid van de Centrale Studentenraad, waar hij onder andere werkt aan toegankelijke stilteruimtes binnen de universiteit. Ook is hij oprichter van de Islamitische studentenvereniging Muslim University Students of Amsterdam. Naast zijn studie is hij onder andere taalcoach bij Vluchtelingenwerk Amsterdam.

Klik hier om het volledige juryrapport te bekijken en te zien wie de juryleden zijn.

Klik hier om de livestream terug te kijken.

https://www.youtube.com/watch?v=VtZLMCPHIfE

De ECHO Award wordt mogelijk gemaakt door: Loyens & Loeff, de Nederlandse Spoorwegen, Boston Consulting Group en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Als u meer informatie wilt ontvangen of met de winnaars in contact wilt komen dan kunt u contact opnemen met Mary Tupan-Wenno