Over ons

Consultancy op maat

ECHO adviseert hoger onderwijsinstellingen, organisaties en bedrijven over hun diversiteitsbeleid. ECHO biedt adviestrajecten op maat aan op het gebied van visie-ontwikkeling, beleidsontwikkeling of implementatie. In adviestrajecten ziet ECHO ‘The pedagogy of excellence’ als uitgangspunt voor verandering. The Pedagogy of Excellence is een filosofie waarin van de kracht van het individu wordt uitgegaan en het doel is te excelleren in plaats van aanpassen. Iedereen heeft de mogelijkheid om te excelleren mits de juiste begeleiding en ondersteuning wordt aangeboden. Daarnaast wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de belevingswereld en achtergrond van mensen. Dit succesvolle concept is ontwikkeld en geïmplementeerd aan de University of California, Los Angeles (UCLA).

Aan elk adviestraject gaat een intakegesprek vooraf om uw vragen in kaart te brengen. Aan de hand hiervan wordt een voorstel met u besproken. In de offerte die hierop volgt, worden de gemaakt afspraken geconcretiseerd.

Producten

Naast advies heeft ECHO ook specifieke producten ontwikkeld die de filosofie van ECHO hebben vertaald naar concrete programma’s, activiteiten en concepten. Voorbeelden hiervan zijn het ECHO Mentorprogramma, de ECHO Award en de ECHO Junior Academy.