Landelijke conferentie tegen stagediscriminatie hoger onderwijs

In samenwerking met de Hogeschool Utrecht

Op 23 november 2023 zal de Landelijke conferentie tegen stagediscriminatie hoger onderwijs plaatsvinden op de Hogeschool Utrecht. Na het ondertekenen van het manifest tegen stagediscriminatie in juli 2022 heeft ECHO het afgelopen jaar met veel instellingen, studenten en het werkveld gesproken, geluisterd en opgehaald. Onze conclusie: door heel Nederland zetten verschillende mensen zich op allerlei vlakken in op dit belangrijke thema, maar veel van ons zoeken nog naar manieren waarop. Tijdens de conferentie brengen we daarom graag iedereen samen: van opleidingen die al veel stappen hebben gezet om hun best practices te delen tot instellingen die nog aan het zoeken zijn naar hoe invulling te geven aan dit onderwerp. Maar ook werkgevers die zich bewust zijn van stagediscriminatie. En als laatste: de studenten, waarmee we de afgelopen maanden gezocht hebben hoe zij zich beter kunnen navigeren met vragen rondom dit onderwerp.

Het gaat een interactieve dag worden met zowel een plenair programma met panelgesprekken als workshops rondes geschikt voor alle aandeelhouders. Aan het einde van de dag is er ruimte om nader kennis met elkaar te maken, contacten te leggen en gesprekken voort te zetten over en hapje en drankje.

Reserveer alvast donderdag 23 november van 09.30 to 16.00 in uw agenda, en wilt u op de hoogte blijven van het event: meldt u dan alvast aan via onderstaande link. In september zal het volledige programma volgend en zullen we u vragen zich in te schrijven voor de verschillende workshops ronden.

Voor nu een fijne zomer en we hopen u allen in het najaar te mogen ontvangen.