Expertise Centrum Diversiteitsbeleid

De Winnaars

ECHO Awards uitgereikt voor rolmodellen en inclusief onderwijs

Op dinsdag 6 december zijn de winnaars van de ECHO Award 2022 bekend gemaakt. Khalid El Haji, Parwana Rezai, Naznin Musa en Dina Bousbaa mochten op het hoofdkantoor van Loyens & Loeff, één van de partners van de ECHO Foundation, de prijs in ontvangst nemen. Zij onderscheidden zich vanwege hun vermogen om vanuit doorleefde ervaring op Diversiteit & Inclusie de vertaalslag te maken naar concrete oplossingen en interventies met oog voor intersectionaliteit. De winnaars worden beloond met een volledig verzorgde Summercourse aan UCLA in Los Angeles.

 Toen de ECHO Award meer dan 20 jaar geleden voor het eerst werd uitgereikt was diversiteit nog een nieuw thema. Verhalen van studenten met een niet-westerse achtergrond waren weinig zichtbaar en het maatschappelijk debat was vooral gefocust op problemen over diversiteit. Inmiddels is Diversiteit & Inclusie mainstream geworden en weet de huidige generatie studenten steeds meer ruimte te creëren om onderwerpen als institutioneel racisme bespreekbaar te maken. Voor de ECHO Award 2022 keek de jury dan ook naar kandidaten die een volgende slag hebben gemaakt in het maatschappelijk debat.

Dit jaar werden 35 kandidaten voorgedragen door hogescholen en universiteit in heel Nederland. Deze studenten onderscheiden zich vanwege hun ondernemende instelling, organiserend vermogen, actieve maatschappelijke betrokkenheid en constructieve aanpak in uitdagingen gerelateerd aan uitsluiting. Een onafhankelijke jury met vertegenwoordigers uit het onderwijs en het bedrijfsleven selecteerde 15 finalisten. Vier van hen zijn tot winnaars uitgeroepen. De opgenomen livestream-video voor de uitreiking van de ECHO Award 2022 is hieronder beschikbaar.

Winnaar Bèta Techniek Award: Khalid El Haji (hij/hem) - Student Computer science – Technische Universiteit Delft

Winnares Law & Tax Award: Parwana Rezai (zij/haar) - Student Law in Society – Vrije Universiteit Amsterdam

Winnares ECHO Award hbo: Naznin Musa (zij/haar) - Student Commerciële economie – Hogeschool van Amsterdam

Winnares ECHO Award wo: Dina Bousbaa (zij/haar) - Student Geneeskunde – Vrije Universiteit Amsterdam

De ECHO Award wordt mogelijk gemaakt door: Loyens & Loeff, de Nederlandse Spoorwegen, Boston Consulting Group en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Als u meer informatie wilt ontvangen of met de winnaars in contact wilt komen dan kunt u contact opnemen met Pravini Baboeram, pravini@echo-net.nl

Award Bèta Techniek Winnaar

Khalid El Haji

TU Delft​

Law & Tax Award Winnaar

Parwana Rezai​

Vrije Universiteit Amsterdam​

ECHO Award HBO Winnaar

Naznin Musa​

Hogeschool van Amsterdan​

ECHO Award WO Winnaar

Dina Bousbaa​

Vrije Universiteit Amsterdam​

Over

Expertise Centrum Diversiteitsbeleid

 

Social media

Contact

Telefoonnummer: 070-2400877
E-mail: info@echo-net.nl

Adres: Zuid Hollandlaan 7
Postcode: 2596 AL Den Haag