Expertise Centrum Diversiteitsbeleid

Over ons

Over ECHO

ECHO is een non-profit organisatie, gericht op Diversiteit & Inclusie (D&I) in het (hoger) onderwijs en de arbeidsmarkt. Wij hebben een specifieke focus op culturele diversiteit, en leggen hierbij de nadruk op kracht in plaats van deficiëntie en faciliteren het proces van “getting comfortable with the uncomfortable”.

Oorspronkelijk opgericht vanuit het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap in 1994, fungeert ECHO tegenwoordig als een onafhankelijke “not for profit” sociale onderneming met 25 jaar ervaring en (inter)nationale netwerken in het veld van diversiteit en inclusie.

Wat doet ECHO?

ECHO adviseert hoger onderwijsinstellingen, organisaties en bedrijven over hun diversiteitsbeleid. ECHO biedt adviestrajecten op maat aan op het gebied van visie-ontwikkeling, beleidsontwikkeling of implementatie. In adviestrajecten ziet ECHO ‘The pedagogy of excellence’ als uitgangspunt voor verandering. The Pedagogy of Excellence is een filosofie waarin van de kracht van het individu wordt uitgegaan en het doel is te excelleren in plaats van aanpassen. Iedereen heeft de mogelijkheid om te excelleren mits de juiste begeleiding en ondersteuning wordt aangeboden. Daarnaast wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de belevingswereld en achtergrond van mensen. Dit succesvolle concept is ontwikkeld en geïmplementeerd aan de University of California, Los Angeles (UCLA).

Ons team

Onze missie

Definities

Stichting ECHO

ECHO bestuur

Over

Expertise Centrum Diversiteitsbeleid

 

Social media

Contact

Telefoonnummer: 070-2400877
E-mail: info@echo-net.nl

Adres: Zuid Hollandlaan 7
Postcode: 2596 AL Den Haag