Iemand aanbevelen

 Ken jij iemand die jou inspireert en in aanmerking komt voor de ECHO Award? Doe nu een aanbeveling en draag bij aan het vieren van excellent talent met een niet-westerse achtergrond in het hoger onderwijs!

Dit jaar wil ECHO extra ondersteuning bieden aan hogescholen en universiteiten om inspirerende en getalenteerde studenten te vinden voor de ECHO Award. Hiervoor doet ECHO een beroep op medestudenten om potentiële kandidaten onder de aandacht te brengen. Naar aanleiding van de aanbevelingen neemt ECHO contact op met de instellingen waaraan de betreffende studenten studeren met de attentie op de talenten voor een eventuele voordracht. Instellingen bepalen uiteindelijk zelf welke kandidaten zij daadwerkelijk voordragen.

Doe een aanbeveling voor de ECHO Award!

Studenten die in aanmerking komen voor een ECHO Award zijn succesvolle studenten met een niet-westerse achtergrond die zich onderscheiden vanwege hun ondernemende instelling, organiserend vermogen, actieve maatschappelijke betrokkenheid en constructieve aanpak in uitdagingen gerelateerd aan uitsluiting. Ken jij iemand die aan deze criteria voldoet, jou en anderen inspireert en meer zichtbaarheid verdient? Doe nu een aanbeveling!

Klik hier voor meer informatie over de criteria.

Hoe kan je een aanbeveling doen?

Je kunt een aanbeveling doen via dit aanbevelingsformulier. Voor de aanbeveling zouden we graag het volgende weten:

 • Hoe heet de student?
 • Op welk e-mailadres kunnen we de studenten bereiken? (uiteraard alleen deze gegevens verstrekken met toestemming van de betreffende student)
 • Wat studeert de student en aan welke instelling?
 • Hoe ken jij de student?
 • Waarom wil je deze student aanbevelen voor de ECHO Award?
 • Hoe voldoet deze student volgens jou aan de criteria?
  • De student is ondernemend ingesteld: neemt initiatief, weet kansen te herkennen en benutten;
  • De student heeft organiserend vermogen: kan visie vertalen naar praktijk, weet mensen hierbij te betrekken en enthousiasmeren;
  • De student heeft bijgedragen aan maatschappelijke vernieuwing: heeft impact gecreëerd op diversiteit en inclusie, toont visie over de toekomst van de multiculturele samenleving.
  • De student is een critical friend: weet opbouwende kritiek te formuleren over kwesties gerelateerd aan uitsluiting, denkt mee over constructieve oplossingen.

Aanvulling op bovenstaande criteria voor de Bèta Techniek Award voor een student in het hoger beroeps onderwijs of wetenschappelijk onderwijs:

 • De student heeft een duidelijke visie voor innovatie binnen de bèta/techniek in een veranderende maatschappelijke context.

Aanvulling op bovenstaande criteria voor de Law & Tax Award voor een student in het wetenschappelijk onderwijs:

 • De student heeft een duidelijke visie voor diversiteit en inclusie binnen de zakelijke (juridische) dienstverlening in een veranderende maatschappelijke context.

Klik hier voor het aanbevelingsformulier.

Voor vragen over de aanmeldingsprocedure kunt u contact opnemen met Pravini Baboeram:

pravini@echo-net.nl