Expertise Centrum Diversiteitsbeleid

ECHO Award 2022

Over de ECHO Award

Toen de ECHO Award meer dan 20 jaar geleden voor het eerst werd uitgereikt was diversiteit nog een nieuw thema. Verhalen van studenten met een niet-westerse achtergrond waren weinig zichtbaar en het maatschappelijk debat was vooral gefocust op problemen omtrent diversiteit. Inmiddels is Diversiteit & Inclusie mainstream geworden en weet de huidige generatie studenten steeds meer ruimte te creëren om onderwerpen als institutioneel racisme bespreekbaar te maken. Voor de ECHO Award 2022 is de jury dan ook op zoek naar kandidaten die een volgende slag kunnen maken in het maatschappelijk debat en actief hun rol als ECHO Ambassadeur zullen pakken.

Studenten die in aanmerking komen voor een ECHO Award zijn succesvolle studenten met een niet-westerse achtergrond die zich onderscheiden vanwege hun ondernemende instelling, organiserend vermogen, actieve maatschappelijke betrokkenheid en constructieve aanpak in uitdagingen gerelateerd aan uitsluiting. 

De winnaars worden beloond met een volledig verzorgde Summercourse aan UCLA in de Verenigde Staten in 2023. Zij worden gekozen door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van mevrouw Kathleen Ferrier, voorzitter van de Nederlandse Unesco Commissie.

De genomineerden

IMG_1758

De finalisten

Finalists-partners-Banner-EA2022-1-2

De Winnaars

Persfoto winnaars

ECHO Award 2022 Galerij

Over

Expertise Centrum Diversiteitsbeleid

 

Social media

Contact

Telefoonnummer: 070-2400877
E-mail: info@echo-net.nl

Adres: Zuid Hollandlaan 7
Postcode: 2596 AL Den Haag