ECHO Ambassadeurs

Sinds 2001 wordt jaarlijks de ECHO Award uitgereikt. Een prijs voor excellent talent met een niet- westerse achtergrond binnen het hoger onderwijs. Deze studenten onderscheiden zich vanwege hun bijzondere studieprestaties en maatschappelijke inzet binnen de Nederlandse samenleving. Over de jaren hebben de voorgedragen kandidaten, finalisten en uiteindelijke winnaars van de ECHO Award zich ontwikkeld van young tot senior professionals binnen verschillende disciplines van het werkveld. Wat deze talentvolle en succesvolle individuen met elkaar gemeen hebben is dat zij het het gedachtegoed van de ECHO Foundation gezamenlijk weten te representeren. Het netwerk bestaat inmiddels uit meer dan 400 ECHO Ambassadeurs en biedt een verscheidenheid aan kennis, ervaring en visie. Het samenbrengen van dit menselijk, intellectueel, sociaal en cultureel kapitaal in het ECHO Ambassadeursnetwerk maakt dat zij hun krachten kunnen bundelen om gezamenlijk maatschappelijke activiteiten uit te voeren ten gunste van het onderwijs en de aansluiting op de arbeidsmarkt. Wil je weten welke activiteiten, talenten en vaardigheden hebben geleid tot voordrachten in de afgelopen jaren en hoe het ECHO Ambassadeursnetwerk eruit ziet? Laat je inspireren door de voorbeelden hieronder!

Senior professionals binnen het ECHO Ambassadeursnetwerk

Finalisten ECHO Award 2019 en young professionals binnen het ECHO Ambassadeursnetwerk

Klik hier voor een compleet overzicht van de finalisten van de ECHO Award 2019. Ook de nieuwe lichting ECHO Ambassadeurs hebben het succesvol doorlopen van hun studie weten te combineren met maatschappelijke actieve betrokkenheid.

Zij maken het verschil en zijn als geen ander in staat om jongeren in het onderwijsproces te stimuleren en te inspireren om te excelleren in alle aspecten die van belang zijn voor de verdere ontwikkeling van de studie- en werkloopbaan.