IMG_9639

Uitreiking ECHO Award 2018

Op donderdag 20 september wordt voor de achttiende maal de ECHO Award uitgereikt. De uitreiking wordt dit jaar gehost door Loyens & Loeff in Amsterdam. Gedurende de avond zal het publiek kennis maken met de finalisten en worden de winnaars bekend gemaakt. Ook zal de Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur de winnaars van de ECHO Award 2018 bekend maken. U bent van harte uitgenodigd om de uitreiking bij te wonen.

Dit jaar zijn 34 studenten voorgedragen voor de ECHO Award. Het zijn succesvolle studenten met een niet-westerse achtergrond die zich onderscheiden vanwege hun excellente studieprestaties, grensverleggende instelling, bruggenbouwers kwaliteiten, actieve maatschappelijke betrokkenheid en leiderschap. Met het uitreiken van de ECHO Award genereren we positieve aandacht voor individuele successen van studenten uit de multiculturele samenleving.

ECHO  Awards

De ECHO Awards voor het hoger onderwijs worden mogelijk gemaakt door partners van de ECHO Foundation. De winnaars worden gekozen door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van mevrouw Andrée van Es, voorzitter van de UNESCO Commissie en oud wethouder van de Gemeente Amsterdam. Klik hier om het overzicht van de volledige jury te zien.

Er worden vier Awards uitgereikt:

  • Er wordt één ECHO Award hbo uitgereikt aan een student in het hoger beroepsonderwijs.
  • Er wordt één ECHO Award wo uitgereikt aan een student in het wetenschappelijk onderwijs.
  • Er wordt één Bèta Techniek Award uitgereikt aan een student in het hoger beroepsonderwijs of wetenschappelijk onderwijs met een bèta/technische opleiding.
  • Er wordt één Loyens & Loeff Law & Tax Award uitgereikt aan een student in het wetenschappelijk onderwijs met affiniteit met de zakelijk (juridische) dienstverlening.

De winnaars winnen een volledig verzorgde summercourse aan de University of California Los Angeles (UCLA) in Los Angeles.

Power profiles

In samenwerking met Power Profiles worden de finalisten op bijzondere wijze aan u voorgesteld. Deze organisatie transformeert de passies, talenten en visie van de genomineerden tot unieke, symbolische superkrachten in een artistieke, visuele profielschets. Hiermee willen we in één oogopslag de krachten van de studenten zichtbaar maken en laten zien dat de diverse samenleving van nu in haar kracht staat met deze jongeren. Power Profiles heeft als doel mensen te empoweren door zelfkennis te vergroten en zelfbewustzijn te versterken. Door de talenten en vaardigheden van de finalisten op creatieve wijze vorm te geven als superkrachten wil Power Profiles de meerwaarde van diversiteit visueel zichtbaar maken.

Datum:                Donderdag 20 september 2018

Locatie:                Loyens & Loeff, Amsterdam

Inloop:                18.00 uur

Programma:       19.30 – 21.30 uur, van 18.00-19.30 is er een warm buffet voor alle genodigden.

U kunt zich aanmelden door voor maandag 17 september een e-mail te sturen naar pravini@echo-net.nl o.v.v. ‘Aanmelding ECHO Award 2018’. Vermeld bij aanmelding of u wilt deelnemen aan het buffet. Het buffet bevat vegetarische en halal opties, mocht u andere dieetwensen hebben, laat dat gerust in de aanmeldmail weten.