IMG_9639

ECHO Award 2018

ECHO nodigt hoger instellingen van harte uit kandidaten voor te dragen voor de ECHO Award 2018. Deze landelijke stimuleringsprijs maakt excellente hoogopgeleide studenten met een niet-westerse achtergrond zichtbaar die bijdragen aan het creëren van een inclusieve samenleving.

Het is ons dit jaar een genoegen om Loyens & Loeff als nieuwe partner van de ECHO Foundation te verwelkomen. Niet alleen zal het kantoor de uitreiking van de ECHO Award hosten op donderdag 20 september in Amsterdam. Loyens & Loeff zal ook een extra Award uitreiken, de Loyens & Loeff Law & Tax Award.

Over de ECHO Award

Studenten die in aanmerking komen voor een ECHO Award zijn succesvolle studenten met een niet-westerse achtergrond die zich onderscheiden vanwege hun bovenmatige studieprestaties, grensverleggende instelling, bruggenbouwers kwaliteiten, actieve maatschappelijke betrokkenheid en leiderschap. De winnaars worden beloond met een volledig verzorgde Summercourse aan UCLA in de Verenigde Staten. Zij worden gekozen door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van mevrouw Andrée van Es, voorzitter van de Nederlandse Unesco Commissie.

Alle voorgedragen kandidaten treden toe tot het ECHO Ambassadeurs netwerk, een community van maatschappelijk betrokken studenten en (young) professionals die door de jaren heen zijn voorgedragen en met elkaar een community vormen. ECHO Ambassadeurs worden regelmatig uitgenodigd voor activiteiten en programma’s die gericht zijn op het versterken van diversiteit en inclusie in onderwijs en arbeidsmarkt.

Over de Loyens & Loeff Law & Tax Award

Loyens & Loeff nodigt in samenwerking met ECHO universiteiten uit om studenten voor te dragen die in aanvulling op de standaard criteria voor de ECHO Award:

  • een visie hebben op het verlagen van drempels voor multicultureel talent binnen de zakelijke (juridische) dienstverlening;
  • affiniteit hebben met de zakelijke (juridische) dienstverlening.

Met deze Award wil Loyens & Loeff bijdragen aan zichtbaarheid van multicultureel talent in de sector van zakelijke (juridische) dienstverlening.

De deadline voor het inleveren van voordrachten voor de Loyens & Loeff Law & Tax Award is 11 juni 2018.

De deadline voor het inleveren van voordrachten voor de ECHO Award HBO, ECHO Award WO en Bèta Techniek Award is 25 mei 2018.

Voordrachten dienen per mail verstuurd te worden naar pravini@echo-net.nl.

Uitreiking ECHO Award 2018

De uitreiking van de ECHO Award vindt plaats op donderdag 20 september van 19.00-21.00 op het hoofdkantoor van Loyens & Loeff in Amsterdam. Op deze avond worden de winnaars van de ECHO Awards bekend gemaakt in het bijzijn van onderwijsprofessionals, ECHO Ambassadeurs, professionals uit de corporate industrie en publieke sector en natuurlijk vrienden en familie van de voorgedragen kandidaten.

Meer informatie

Wilt u weten aan welke eisen de studenten moeten voldoen voor een voordracht?

Klik hier voor de criteria.

Wilt u meer informatie over de voorwaarden en aanmeldingsprocedure?

Klik hier voor nadere toelichting.

Wilt u weten hoe het proces in aanloop naar de uitreiking van de ECHO Award eruit ziet?

Klik hier voor de agenda.

Bent u benieuwd naar de profielen van studenten die in de afgelopen jaren zijn voorgedragen?

Klik hier voor een indruk van de verhalen van ECHO Ambassadeurs.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Pravini Baboeram: pravini@echo-net.nl of 06-23079310.